Kauba tagastamine

Ostjal on õigus toode tagastada, kui see erineb olulisel määral kuulutuses esitatud toote kirjeldusest või fotost. Ostja peab Müüjat või Yaga tagastamise soovist teavitama 48h jooksul peale kauba kättesaamist. Lisaks ei tohi Ostja kauba tagastamise soovi korral vajutada "Kaup käes" nuppu, kuna sellisel juhul kantakse raha Müüjale edasi ja loetakse tellimus lõpetatuks. 

Kauba tagastamine toimub järgnevalt:

  1. Ostja võtab peale kauba kättesaamist Müüjaga ühendust ja informeerib Müüjat kauba tagastamise soovist ja põhjustest;
  2. Ostja ja Müüja lepivad kokku, kuidas kaup tagastatakse - kas pakiautomaati või muul viisil (kui kokkulepet ei saavutata, siis sekkub Yaga);
  3. Ostja paneb kauba teele 72 tunni jooksul (kui ei ole kokku lepitud teisiti) tasudes tagastamise postikulu. Postitamise tšekk tuleks alles jätta;
  4. Müüja vajutab tellimusel "Katkesta" nuppu, kui ta on tagastatud kauba kätte saanud;
  5. Yaga kannab raha Ostja Yaga kontole täies ulatuses tagasi (toote hind, esmane postikulu ja Ostukaitse).

Ostja ja Müüja võivad alati omavahel kokku leppida muu kauba tagastamise viisi.

Ostja ei tohi Müüjale kaupa enne tagasi saata, kui omavahel on saavutatud kokkulepe. Kui Ostja ja Müüja ei jõua kokkuleppele või ei saa üksteisega ühendust, siis võib abi saamiseks kirjutada Yagale aadressil tugi@yaga.ee. Yaga teeb vajadusel olukorra lahendamiseks Ostjale ja Müüjale lisapäringud. Kui üks osapooltest ei vasta päringule 48h jooksul, võib Yaga teha otsuse teise osapoole kasuks.

Tagastamisõigus kaob, kui kauba kättesaamisest on möödas rohkem kui 48 tundi ja Ostja ei ole antud teemal läbi Yaga ühendust võtnud Müüjaga ja/või kasutajatoega. 

Tähtis teave

  •        Kui soetatud kauba suurus ei sobi Ostjale (toode on liiga väike/suur), või see lihtsalt ei meeldi Ostjale, võib Ostja kauba Müüjale tagastada vaid juhul, kui Müüja sellega nõustub, või osapooled võivad alati jõuda ka mõne alternatiivse kokkuleppeni.
  •        Suuruse küsimuse korral saab lähtuda vaid sellest, kas kuulutuses esitatud suurus ja toote sees olev suurus (st. tehase suurus) klapivad omavahel. Kui suurused klapivad, ei ole Müüja kohustatud toodet tagasi võtma, kui ta sellega ei nõustu.
  •        Kui toote kättesaamisel selgub, et tegu on replica toote, ehk järeletehtud bränditootega, on Ostjal alati õigus toode Müüjale tagastada, kuna antud toodete müük on Yagas keelatud.
  •        Ostja on kohustatud toote tagastama Müüjale samas seisukorras nagu see algselt saabudes oli (toodet ei tohi pesta või kanda).
  •        Juhime siinkohal tähelepanu ka sellele, et “Tooteid tagasi ei võta” või “Tagastus pole võimalik” tüüpi kirjad poe kirjeldustes ei oma mingit alust, sest need lähevad vastuollu Yaga kasutajalepingu tingimustega. Seega on Ostjal alati õigus ülevamal pool mainitud tingimustel toode Müüjale tagastada.

Vajad endiselt abi? Võta meiega ühendust Võta meiega ühendust